colaz2

Στις 28/10/2016, η Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας εξέλεξε ως Μέλος της, τον καθηγητή Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αριστείδη Μ. Τσατσάκη.

Η κορυφαία αυτή διάκριση που δίδεται σε σημαντικούς επιστήμονες, έγινε για τη πολυετή έρευνα και τη προσφορά του καθηγητή στο τομέα της Προληπτικής Ιατρικής και Υγιεινής.

Ο Καθηγητής Αριστείδης Τσατσάκης, MSc (Chem), PhD (Org Chem), ΕRΤ (Toxicol), DSc (Βiology-Pharm), Doctor Honoris Causa, είναι Διευθυντής του Τμήματος Τοξικολογίας και Εγκληματολογικών Επιστημών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Διδάσκει το μάθημα της τοξικολογίας στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής τα τελευταία 25 χρόνια και παρέχει γνώσεις εξειδικευμένης τοξικολογίας σε μεταπτυχιακά προγράμματα Πανεπιστημίων. Είναι αρχισυντάκτης του Food Chemical Toxicology (FCT), φιλοξενούμενος συντάκτης έκδοσης τεσσάρων ειδικών τόμων στα διεθνή περιοδικά Toxicology Letters, Toxicology και FCT. Είναι συντάκτης σε πολλά άλλα επιστημονικά περιοδικά και μέλος των Συντακτικών Επιτροπών.

Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα του Καθηγητή Αριστείδη Τσατσάκη είναι η βιοπαρακολούθηση των διαφόρων ξενοβιοτικών ουσιών σε μια ποικιλία βιολογικών δειγμάτων και η σύνδεση της χρόνιας έκθεσης χημικών σε χαμηλές δόσεις με προβλήματα υγείας και ασθένειες, καθώς και εκτιμήσεις κινδύνου. Ανέπτυξε πολλούς βιοδείκτες έκθεσης στο τομέα της τοξικολογίας και αποκάλυψε τις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων, των μηχανισμών δράσης και των οδών επίδρασης τους με τη βοήθεια εργαστηριακών και κλινικών ερευνών.

Διαβάστε περισσότερα στο Neakriti.gr

Created: Monday, 31 October 2016 15:44

Professor Tsatsakis is Director at the Toxicology Science and Research Centre in the Department of Forensic Sciences of the Medical School in the University of Crete and The University Hospital.